Automaat rijles

Rijden in een automaat (Seat ATECA) wordt steeds hipper. Tegenwoordig zie je steeds meer auto´s met een automatische versnellingsbak. Elektrische auto´s en hybride auto´s zijn altijd automaat, om maar een voorbeeld te noemen.

Ook in Nederland worden steeds meer automaat auto´s geleverd ten opzichte van handgeschakelde auto´s.

Makkelijk veilig en comfortabel

Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? Automaat rijden is makkelijker, veiliger en comfortabeler. Bij Rijschool Exito kun je automaat rijlessen volgen en een volwaardig Nederlands rijbewijs halen in een automaat.

Automaat rijbewijs halen

Wanneer je examen aflegt in een automaat, dan krijg je een rijbewijs waarmee je alleen mag rijden in een auto met automatische schakeling, dus zonder koppelingspedaal. Het is wel gewoon een volwaardig rijbewijs waar buiten de automaatcode geen extra beperkingen zijn. Met een automaat rijbewijs mag je dus gewoon de snelweg op en rijden in andere Europese landen.

Aantal lessen

Uit onderzoek is gebleken dat iemand die automaat rijlessen volgt, gemiddeld 21% minder rijlessen nodig heeft dan wanneer dezelfde persoon dit traject in een schakelauto zou volgen. Je bent met automaat rijles dus voordeliger uit.

Mindervalide

Ook met diverse handicaps is autorijden vaak mogelijk. Soms is een aanpassing van de auto gewenst of vereist. Wij helpen je graag op zoek te gaan naar de mogelijkheden die er zijn voor jou. Dit doen wij in samenspraak met jou en met de medisch adviseur van het CBR.

Rijangst

Van de 7 miljoen rijbewijsbezitters in Nederland zit ongeveer de helft weleens angstig of nerveus achter het stuur. Hiervoor zijn de meest uiteenlopende redenen te noemen, zoals rijden met slecht weer, hoge bruggen, tunnels, rijden in onbekend gebied, etc. De meeste vormen van rijangst zijn met de juiste begeleiding te overwinnen.

Of je nog geen rijbewijs hebt of je rijbewijs al vele jaren bezit, wij helpen je graag om je rijangst te overwinnen.